ZA DLAKU: Pijani vozač iz Kragujevca mogao da ugrozi dečije živote! - iKragujevac


Vesti

Vozač transportnog preduzeća „Rasto turs“ V. M. (53) iz Kragujevca umalo da ugrozi život 63 dece petog razreda OŠ „Dositej Obradović“ s Voždovca jer je hteo da ih pod dejstvom alkohola vozi na ekskurziju na Divčibare. 

Sreća pa procedura pred školsku ekskurziju podrazumeva dolazak policije i proveru tehničkih detalja na vozilu, ali i alko-test za prevoznika. Upravo je tako otkriveno da šofer ima 0,48 promila alkohola u krvi.

Đaci su bili uplakani jer je čitav polazak prolongiran za sat i po, a čak su mislili da neće ni ići na putovanje. U trenutku kad je došao novi vozač, kome je utvrđeno da nije pio, sva deca su aplaudirala - navodi jedan od roditelja.

Direktorka škole Dragana Vukosavljević objašnjava da se oseća grozno i da u svojoj karijeri dugoj 30 godina nije doživela ovako nešto.

- Zna se da vozi decu, mora da ima nula promila alkohola u krvi. Žao mi je što je sve ispalo ovako jer smo sve radili po zakonu i proceduri. Svakako ćemo se žaliti agenciji „Luksim travel“, preko koje smo uplatili aranžman, a postoji mogućnost i da ih tužimo - rekla je ona i dodala da su deca, ipak, krenula put Divčibara.

Gorica Stojanović, vlasnica transportnog preduzeća „Rasto turs“, kaže da vozač kod njih nije stalno zaposlen i da više ne žele da ga vide.

- Pod depresijom sam zbog ove priče. Mi smo firma koja radi 25 godina i nikad nismo imali nikakav propust. Vozač me je ujutro zvao i rekao mi da je „duvao“, da je popio pivo prethodno veče na proslavi. Nisam mogla da verujem. Povukli smo drugog radnika sa slobodnog dana i zamenili ga. Ne želim više da ga vidim! - navela je ona, dok su u agenciji koja ih je unajmila „Luksim travel“ dodali da ne snose nikakvu odgovornost i da će razmisliti o budućoj saradnji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu