Kragujevački Crveni krst dobio nove članove - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Crvenog krsta uz podršku Grada i kragujevačkih osnovnih škola u okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u Sportskoj hali "Park" održan je svečani prijem učenika u Podmladak ove organizacije.

Jedinstvena po načinu organizovanja u Srbiji, ova svečanost već godinama okuplja na jednom mestu najmlađe učenike, uz prigodan zabavni program upoznaju se sa zadacima i humanitarnim radom ove organizacije ali i sa budućim obavezama kao najmlađih članova.

"Danas je zvanično čitava generacija uvedena u organizaciju Crvenog krsta kao njen podmladak. Sve one, koji iz tehničkih ili bilo kojih drugih razloga nisu mogli da nam se pridruže ovde u hali "Park", tokom meseca maja ćemo posetiti u školama i kraćim priredbama i spremljenim poklonima ih obradovati. Danas je oko hiljadu mališana zvanično primljeno u podmladak Crvenog krsta. Svečanim prijemom mališani se spontano uvode u programe i aktivnosti ove organizacije koji će tokom čitavog školovanja biti stalni pratilac i saveznik školi u izgradnji zdravih i humanih generacija", rekla je Marica Patrnogić, PR Gradske organizacije Crvenog krsta.

U ime grada najmlađe članove najmnogobrojnije organizacije pozdravila je Gordana Damnjanović, član Gradskog već za zdravstvo i socijalnu politiku i poželela im da budu zdravi, humani, da nesebično pomognu svojim porodicama i drugarima, da izrastu u dobre, poštene, vredne i čestite ljude.

Nakon zabavnog programa, veštine mađioničara, nastupa plesnih grupa, kraće edukacije volontera, novi članovi dobili su poklone koje im je pripremila organizacija i donatori. Osnovna ideja ovakvih aktivnosti je vaspitavanje mladih generacija u duhu humanosti, požrtvovanosti i negovanja vere u ljude. Jedino put saradnje, istrajnosti i kvaliteta je sigurna garancija da će društvo u kome živimo biti spremno da humano odgovori na sve izazove, a pristup novih članova, najmlađih u društvu je svemu tome pečat.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu