Izvoz fiatovih automobila u Rusiju može da počne - iKragujevac


Vesti

Bescarinski izvoz automobila "fijat" iz Kragujevca u Rusiju mogao bi početi već u prvoj polovini ove godine, ako se do tada obave sve neophodne procedure i pregovori, izjavio je juče šef Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Srbiji Andrej Hripunov. 

Prema Hripunovim rečima, Rusija je spremna i završila je sve neophodne procedure za bescarinski uvoz automobila "fijat" koji se proizvodi u Srbiji, ali je neophodno da se sve usaglasi sa ostalim zemljama članicama Evroazijske ekonomske unije - Belorusijom i Kazahstanom, jer Rusija ne može jednostrano doneti takvu odluku

Kada pregovori budu završeni, neophodno je da se potpišu i odgovarajući dokumenti - dodaje Hripunov. - Ako se sva ta procedura brzo završi, izvoz automobila iz Kragujevca bi mogao početi već u prvoj polovini ove godine. Još nije poznato o kolikom broju automobila je reč, a to pitanje rešavaće stručnjaci dveju zemalja. Za početak moglo bi da se izveze minimum 5.000 automobila "fijat" iz Kragujevca, s tim što bi, ako prva serija bude dobro prošla, mogla da se dogovori i druga. Najavažnije je da se napravi prvi korak, jer se radi o uzajamno korisnoj saradnji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu