Kragujevac: Kutak za kvalitetnije starenje u okviru Crvenog krsta - iKragujevac


Vesti

Kutak za kvalitetnije starenje u okviru Crvenog krsta u Kragujevcu je jedinstveno mesto u Srbiji koje okuplja najstarije građane da na što lepši, zanimljiviji i bolji način, kroz druženje, provedu vreme a pri tom i nauče nešto novo, provere zdravlje i zabave se.

Svakog utorka prostorija kragujevačkog Crvenog krsta pretvara se u Kutak pun pesme, smeha, igre i druženja najstarijih Kragujevčana. Mnogi su upravo u Kutku za kvalitetnije starenje otkrili skrivene talente pa su počeli da se bave najrazličitijim vrstama umetnosti.

Mi ne brojimo godine nego brojimo koliko smo novih pesama naučili, koliko smo druženja uspešnih imali rekao je Rusvita Topolac, iz Sekcije za muziku. A Žiža Marković, iz Literarne sekcije Kutka tvrdi da među članovima vlada velika sloga, prijateljstvo, ljubav.

Svako druženje prvo započinje vežbama prilagođenim fizičkom sklopu članova, a zatim pored zabavnog dela, penzioneri mogu naučiti nešto i o novim tehnologijama ali se i informisati o sopstvenom zdravlju.

Slavimir Zelenković iz tehničke podrške Kutka za kvalitetnije starenje, kaže da je zadužen za vođenje računarske radionice, a Milka Ignjatović, predsednica veća članova Kutka, dodaje da postoje i lekari volonteri koji vrše kontrolu zdravlja i drže predavanja na tu temu.

Ovaj jedinstveni Kutak ima oko 150 članova. Potrebni su im računari kako bi obučili što veći broj ljudi, ali i razglas, jer ne mogu svi lepo da čuju šta su im novo njihovi prijatelji iz različitih sekcija pripremili.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu