Crveni meteo alarm u Šumadiji: U Topoli vanredno stanje, u Bresnici urušen most - iKragujevac


Vesti

Republički hidromeorološki zavod izdao je crveni meteo alarm za područje Šumadije. Očekuje se da će pasti do 60 litara po kvadratnom metru kiše, a moguće su i jače snežne padavine. U Topoli na delu teritorije proglašeno vanredno stanje.

Ekipe gradskog Odeljenja za vanredne situacije od sinoć prate potencijalno najugroženije delove grada, a kompletna mehanizacija je u stanju pripravnosti.

U ovakvim situacijama najveći problemi se očekuju u Bresnici kod dragstora, gde je most urušen, kod crkve u Bresnici i na najnižim tačkama u gradu, pored vodotokova.

Opština Topola proglasila je danas na delu teritorije vanrednu situaciju i kako saznajemo, već se radi na prevenciji izlivanja reke Jasenice gde je najkritičnije.

Uzrok ovoga je drastično povećanje nivoa vode reke Jasenice i ostalih potoka i reka.

Prema navodima Štaba za vanredne situacije najveća opasnost od izlivanja Jasenice preti u selu Natalinci u koji je već stigao kamion sa peskom i džakovima kako bi se napravio odbrambeni bedem i sprečilo evenrualno izlivanje reke.

Takođe, zbog ugroženosti stanovništva ovog sela, odlučeno je da se hitno proširi ulaz Jasenice u nje stari tok, kako i se deo vode iz nabujale reke preusmerio njega.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu