TEST LIČNOSTI: Šta vidite na slici? - iKragujevac


Svaštara

Rorschachov test mrlja je jedan od najcenjenijih tzv. projektivnih testova koji se koriste u psihoanalitičkoj teoriji.

 Pogledajte dobro ovu sliku, uzmite koliko god vam je vremena potrebno kako bi objasnili šta vidite.

Rešenje:

Ako vidite dvoje ljudi:U kakvoj su vezi ljudi koje vidite na slici? Rešenje leži u vašem fokusu. Ova slika takođe  krije i seksualnu konotaciju, pa ne bi bilo čudno da kod vas postoje takve misli. Ukoliko je glavni fokus upravo na seksu, verovatno ste podsvesno njime preokupirani.

Neko posmatra svoj odraz u ogledalu:Osoba koja se posmatra u ogledalu ste zapravo vi sami. Kakva osećanja izaziva ta slika? Vidite li mnogo krvi? Krv je povezana s agresijom i negativnim emocijama. Osećanja osobe koja promatra sebe u ogledalu zapravo su vaše emocije koje vi gajite prema sebi.

Pas:Kakva osećanja gajite prema psima? Pas simbolično predstavlja vaše unutrašnje biće, ali i strahove. Ukoliko u vama budi negativne emocije, možda imate neke prikrivene strahove s kojima bi se trebali suočiti.

Slon:Slonovi simbolično predstavljaju inteligenciju i samopouzdanje. Kakva osećanja slon budi u vama? Pozitivna ili negativna? Ova slika upravo odaje ono što mislite o sebi.

Medved:Ako vidite ranjenog krvavog medveda, verovatno duboko u sebi nosite prikrivene emocije tuge. Ove osobe su mahom vrlo osećajne, blage naravi i lakoverne.

Dve osobe koje se mole:Kako ovaj crtež poseduje i seksualnu konotaciju, kod vas je očigledno usko povezana sa samim kontekstom religije. Ukoliko vidite i krv, religiju verojatno doživljavate kroz požrtvovanje i patnju. Takođe znači da se u životnim krizama u velikoj meri oslanjate na molitvu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu