Pogledajte kako da zadržite novac u kući po narodnim verovanjima - iKragujevac


Svaštara

Način na koji se ophodite prema novčanicama, pa čak i položaj određenih predmeta u kući, mogu uticati na finansijsku situaciju u domu. 

1. Pozajmicu ili povišicu tražiti isključivo sredom tokom dana.
Ne pozajmljujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu verovanja, ujutru treba davati i uzimati zajam, zato što bilo kakve slične radnje sa nocčanicama koje obavljate uveče ili noću, vode u propast. Trudite se da nikada ne tražite zajam, ali da češće dajete novac na zajam, jer ćete tako da ga programirate da vam se vrati na drugi način.

2. Da bi novac koji ste zaradili voleo vašu kuću i vaš džep, onog dana kada dobijete platu nemojte da potrošite nijedan dinar. Cela suma trebalo bi da prenoći u vašem domu.

3. Komšiluku ne valja pozajmljivati hleb ili so, jer novčana sigurnost može da napusti vaš dom i ode u komšijsku porodicu.

4. Novca zasigurno neće biti ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom.

5. Džepove odeće koja visi u ormanu napunite sitnim papirnim novcem. Pare ne vole iscepane džepove ili otpalu dugmad.

6. Da bi u kući bilo para, metlu treba da postavite drškom nadole.

7. U najmanjoj pregradi novčanika čuvajte novčanicu od 10 dinara savijenu u trougao. Takođe, u novčaniku treba da postoji i srećna moneta – prvi zarađen novac ili dobijeni od dobrog čoveka. Tu novčanicu ne valja potrošiti, jer je ona talisman finansijske sigurnosti. U suprotnom, pare mogu da se naljute i da ne dolaze do vaše ruke.

8. Nikada ne držite novčanik prazan! Neka u njemu postoji makar neki novčić. Sav novac mora da bude glavom stranom okrenut prema gazdi.

9. Dobijene pare na kocki, zarađene nepošteno, nađene ili pocepane, ne donose sreću i zato ne treba da se zadržavaju u vašem novčaniku. Podelite ih sirotinji ili ih brzo potrošite.

10. U kući ili u stanu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi da privlači novac.
11. Torbu ne držite na podu, ukoliko želite da imate novca.
12. U kući nemojte čuvati prazne kutije, jer to znači da će vam i novčanik biti prazan. U svaku praznu posudu ili kutiju stavite makar zrno pirinča, važno je samo da se nešto nalazi unutra.
Poslušajte verovanja našeg naroda, možda se novac u vašim kućama ubrzo umnoži.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu