UŽIVAJTE U LEPOTI ŠUMADIJE: Najlepša mesta za odmor - iKragujevac


Sreski špijun

Mnogi Šumadinci ne poznaju toliko dobro Šumadiju, pa odmore provode van nje. U Šumadiji postoje mesta koja su stvorena za odmor.

Divljakovac

U srcu Šumadije, na padinama Bukulje, živi selo koje će Vas na trenutak provesti kroz magični lavirint prošlosti i ispičati Vam čarobnu priču Srbije devetnaestog veka. Selo u kome bajka svakodnevno živi, u kome opija britki, planinski vazduh, miris polja i miris davnih vremena. Opuštanje u ambijentu iz bajke i blagodeti i čari Šumadije. Sve ovo će Vas dočekati ukoliko Vas put dovede u etno selo Bajka.

Dulene

Nije tajna da Šumadija krije na hiljade gustih, zelenih, bujnih i veličanstvenih šuma po kojima je i dobila ime. Ipak, malo ko zna da se u "srcu Srbije” sakrilo i jedno malo, gotovo napušteno selo koje odoleva urbanizmu i modernim tehnologijama. Zato ne propustite da iskoristite priliku i obiđete Dulene – mesto koje je zadržalo sve karakteristike pravog šumadijskog sela! 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac