NE, NIJE BAJKA: Ovo je PREDIVNO jezero Šumadije! (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Prirodne lepote Šumadije, pa i cele Srbije  su često zaboravljene pa čak i zanemarene ,ali ovo jezero u blizini planine Venčac koja je vulkasnkog porekla ostavlja bez daha.

Venčac je planina vulkanskog porekla i nalazi se u neposrednoj blizini Aranđelovca. Vrh Venčaca je u šumi, do njega se stiže za oko sat vremena hoda.

Na vrhu jedne od najvećih šumadijskih planina, otkriven je spomenik Pavlu Bakiću, poslednjem srpskom despotu. 

Od vrha Venčaca može se doći i do vrha Bukulje, za oko 3,5 sata normalnog hoda. 

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac