NE PROPUSTITE: Šansa za posao! - iKragujevac


Sreski špijun

U okviru realizacije projekta pod nazivom “Lokalna partnerstva za zapošljavanje mladih 2“, koji sprovodi Razvojni biznis centar Kragujevac, u saradnji sa preduzećima Milanović Inženjering, Gorenje MDM i Unior komponents, a finansira Grad Kragujevac, uspešno je završen program obuke za 20 mladih polaznika, od kojih će 14 najboljih, od čega šest devojaka, obavljati šestonedeljnu praksu u ovim preduzećima.

Tim povodom, predstavnici grada Kragujevca, Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, preko koje se i realizuje ovaj program, kao i Razvojnog biznis centra, obišli su osmoro mladih koji se nalaze na praksi u Gorenju i UNIOR komponentsu, gde su imali prilike da se uvere u stručna znanja koja su mladi polaznici stekli u oblasti metaloprerađivačke industrije.

Predstavnici obe kompanije istakli su, tom prilikom, veliki značaj ovakvog vida prakse, naglašavajući da na taj način dolaze do potrebnog i kvalitetnog stručnog kadra. Tome u prilog govori i podatak da su nekima od polaznika, mentori upravo oni koji su pre nešto više od godinu dana bili u ulozi praktikanata. Sve to, kao i poslovna politika ovih preduzeća, trebalo bi u narednom periodu da dovede do povećanja broja zaposlenih.

Rukovodioci Gorenja i UNIOR komponentsa iskoristili su priliku da predstavnike grada Kragujevca upoznaju sa problemima koje imaju, a koji se uglavnom odnose na infrastrukturu, uređenje saobraćajnica i osvetljenje, što je, po njihovim rečima, veoma važno, s obzirom da su obe firme izvozno orjentisane i da žele da ostave dobar utisak kod stranih partnera sa kojima sarađuju.

U okviru ove posete, inače, predstavnici Udruženje “Stakleno zvono“, u okviru projekta pod nazivom “E-TV magazin Stakleno zvono – Kragujevac“, koji je takođe finansirao grad Kragujevac, snimili su film o mladima na obuci, koji će biti emitovan na programima 12 televizijskih stanica u Srbiji.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac