VANDALIZAM NA DELU: Ovog puta na udaru Trg Jovana Ristića! [FOTO] - iKragujevac


Sreski špijun

Nije ni prvi niti poslednji put. Ipak, kad god vandali (ili ih nazovite kako je vama drago) urade ovako nešto, postavlja se isto pitanje- zašto?

Svakako da se ovo dešavalo i ranije, a nekad je u pitanju i veća materijalna šteta.

Danas, to je zapaljena kanta za djubre ozmedju drvenih klupa koje bi vrlo lako mogle da planu, na Trgu Jovana Ristića.

Fotografija je nastala pre svega nekoliko minuta.

Da li stvar nemara, nevaspitanja ili ''lošeg društva'', elem, dok god se mi ovako budemo ponašali prema svemu što nas okružuje, ne možemo očekivati drugačiju povratnu reakciju i lep ambijent za život.

I dok se neprestano žalimo na to da je grad ''u haosu'', da li mi radimo nešto povodom toga ili smo samo nemi posmatrači, i komentatori?

 

VANDALI NE ODUSTAJU! Nekima je jako dosadno, pa prave ruglo od grada

VANDALIZAM u naselju Pivara (FOTO)

Kragujevac: Jesenju idilu u Velikom parku pokvarili vandali (FOTO)

VANDALIZAM NA AERODROMU: Kontejneri opet uništeni!

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac