PREVARA U SUPERMARKETIMA: Proizvodi na kojima nas varaju (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Dok proizvođači pridobijaju nove ciljne grupe potrošača i omogućavaju da skuplji proizvodi budu dostupni svima, trgovci naplaćuju istu ili čak veću cenu za manju količinu robe.

Na našem tržištu hrane sve je više proizvoda koji se pakuju u količinama manjim od standardnih. Proizvođači prehrambenih proizvoda sve češće smanjuju gramažu artiklima, dok cene ostaju iste. Zato potrošači treba da budu oprezni.

Ovo su samo neki od proizvoda koje smo primetili  kojima su smanjene gramaže i litraže:

-Nema više ni čokolade od 100 grama, kakva je oduvek bila, već je najpre pala na 90, a potom na 80 grama.

-Kesica čipsa je teška neverovatnih 43 umesto 50 grama.

-Zubna pasta umesto 100, sad ima 75 mililitara.

-Šunke i salame su pre bile teške pola kilograma, ali su zatim “pale” na 400 grama

-Testenina umesto pola kilograma sad teži 350 ili 380 grama

-Smrznuto povrće za supe i druga jela umesto pola kilograma teško je 400 grama, a kesica gotove supe, koja je donedavno bila dovoljna za četiri, sad je uglavnom predviđena za tri osobe

-Majonez umesto 100 grama sad ima 95 grama proizvoda.

Zato se samo zapijate koliko ste puta proverili gramažu bilo kog kupljenog proizvoda. Ne dozvolite da budite uskraćeni za ono što vam pripada.
 


 


 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac