Krše pravila za čije nepoštovanje (ne) kažnjavaju druge! - iKragujevac


Sreski špijun

Komunalna policija opet je pokazala po ko zna koji put svu bahatost i bezobzirnost prema pravilima koja bi trebalo da štiti. 

Navikli smo da se najimućniji Kragujevčani parkiraju gde god požele i da niko „ne sme da im kaže ništa“, a kamoli preduzme neku zakonom predviđenu radnju za takav prekršaj.

Večeras smo bili svedoci da ih oni koji bi trebalo da nas štite od takvih i sličnih pekršaja i sami krše. Možda ovo i ne bi bilo toliko „strašno“ jer dešava se svakom da pogreši, ali ovde je u pitanju i nešto što bi se moglo nazvati teže zanemarivanje radne obaveze.

Na slikama koje nam šalje naš sreski špijun možete videti dva nepropisno parkirana vozila Komunalne policije na pešačkom prelazu u blizini TPC Radnički, a na samo dvadesetak metara od njih i nepropisno parkirana vozila taksi prevoza.

I dok se taksisti redovno parkiraju na autobuskom stajalištu kod Varteksa, i zatvaraju prolaze stanarima na desnoj strani ulice Nikole Pašića, komunalci sede u dva vozila par metara dalje, takođe isto nepropisno parkirana, na mestima odakle su rasteravali linijski taxi, i nista ne preduzimaju. 

{jathumbnail off}

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac