Bane Ivanović najbolji srpski fudbaler u 2012 - iKragujevac


Sport

Najbolji srpski fudbaler za 2012. godinu Branislav Ivanović rekao je danas da je svakom plodu potrebno vreme da sazri i da to pravilo važi i za podmlađenu reprezentaciju Srbije na čelu sa selektorom Sinišom Mihajlovićem.

Svakom mladom stručnjaku je potrebno određeno vreme da ekipa prihvati njegovu ideju, pa mislim da bi to mogao da bude slučaj i sa našom reprezentacijom. Imamo veliki potencijal i uveren sam da uz dobar rad i kvalitetno vođeni možemo da ostvarimo dobre rezultate - rekao je Ivanović novinarima posle današnje svečanosti u hotelu Metropol.

On je ponovio da uoči meča sa Makedonijom kada je Mihajlović odlučio da ga ostavi na klupi za rezerve nije došlo do sukoba između njega i MIhajlovića.

- Bili smo u teškom i delikatnom trenutku i taj problem, mada ja kažem da ga nije ni bilo ostao je daleko od nas. Sada je najvažnije da se okrenemo budućnost, da damo sve od sebe i nadam se da ćemo da budemo ponosni na ono što ćemo da uradimo - poručio je on.

Defanzivac šampiona Evrope Čelsija istakao je da veliku zahvalnost duguje saigračima, jer je fudbal kolektivan sport.

- Napravili smo veliki, istorijski uspeh osvajanjem Lige šampiona.Međutim, trenutno smo u lošem momentu, gubili smo neke bodove, ali ne treba zaboraviti da je ekipa dosta podmlađena. Sve to urađeno je svesno, nešto slično kao i sa našom reprezentacijom. Nismo odustali od borbe za titulu, ali trenutno je neophodno da dobijemo dva naredna meča, jer je ovo deo prvenstva u kojem se mnogo odlučuje - zaključio je Ivanović.

Ivanović je karijeru počeo u Sremu, a preko OFK Beograda i Lokomotive iz Moskve stigao je do dresa Čelsija. Za državni tim odigrao je 57 utakmica i postigao sedam golova.

 Izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu