Đoković započeo osvajanje Rolan Garosa - iKragujevac


Sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfalno je započeo takmičenje na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto je u prvom kolu savladao Belgijanca Davida Gofana sa 7:6 (5), 6:4, 7:5.

„Vrlo nezgodan protivnik, ima potencijala za svetski vrh. Znao sam da igra jako lep tenis s osnovne linije, uslovi su bili malo drugačiji. Na kraju kad smo uspeli da izađemo na teren od kiše on se bolje snašao. Morao sam da zaslužim svoju pobedu. Nisam bio na svom maksimumu, ali za prvi meč je super i sa samopouzdanjem nastavljam dalje“, rekao je Novak za B92.

Na prvi pogled se možda čini da je Novak lako stigao do pobede u tri seta, ali je ustavri meč bio jako neizvestan i težak, pogotovo u taj brejku prvog seta.

"Možda je presudila ta neka psihološka prednost i snalažljivost. Usled mog iskustva igranja na velikim stadionima i mečevima imao sa prednost, s druge stane, on je možda malo poklekao. Ali, napominjem, nije mi poklonio pobedu morao sam da je zaradim“, jasan je Đoković.

U sledećem kolu Novaka očekuje duel sa Gvidom Peljom, koji je prošle nedeljeo uspeo da skine skalp i Janku i Viktoru .

"Još jedan mlad igrač, iskreno, ne znam mnogo o njemu. Znam da je pobedio Janka i viktora poršle nedelje i to je za svaki respekt“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu