Vaterpolisti Radničkog dočekuju šampiona Evrope - iKragujevac


Sport
Vaterpolisti Radničkog igraju danas protiv ekipe Pro Reka od 20.30 časova u Kragujevcu utakmicu 12. kola Lige šampiona. Tim iz Kragujevca trenutno ima samo teorijske šanse da se plasira na fajnal-ejt Lige šampiona, pošto su šesti na tabeli grupe A sa samo devet osvojenih bodova.

Vaterpolista Radničkog Stefan Branković izjavio je na konferenciji za medije da njegov tim ima motiv da odigra što bolje protiv italijanske ekipe.

"Iako smo mislima u polufinalnoj seriji sa Zvezdom, koja nam je trenutno najvažnija, svaka utakmica nam je bitna i nema sumnje da ćemo i u ovu ući maksimalno. Sigurno je da ćemo se i kroz ovaj meč spremati za Zvezdu, ali daleko od toga da nemamo motiv za Pro Reko. Naprotiv, to je jedan od najboljih vaterpolo klubova i uvek je čast igrati protiv njih. Imamo veliku želju da se nadmećemo sa najboljim igračima sveta i uvek se radujemo ovakvim mečevima", istakao je Branković.

Kragujevčani su prvu utakmicu izgubili sa velikom razlikom ali i pored toga Branković ističe da je tim na početku susreta igrao onako kako želi.

"Mislim da su u tom momentu bili fizički spremniji, zaigrali su svoj prepoznatljivi presing, a kasnije nas slomili em zonom. Presudilo je njihovo znanje i iskustvo. Izvukli smo pouke iz tog poraza i pre svega mislim da ne bi trebalo da imamo strah protiv te em zone, za koju smo se spremali cele sezone. Respektujemo ih, ali ne treba da ih se bojimo", zaključio je mladi vaterolista.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu