Radnički poražen od Partizana, potopljene nade za opstanak! - iKragujevac


Sport

Pred oko 6000 gledalaca fudbaleri Radničkog izgubili su od ekipe Partizana rezultatom 1:0 na ''Čika Dači'', u okviru  27. kola Jelen Superlige. Gol odluke postigao Saša Ilić u 68. minutu.

 

Kragujevčani nisu uspeli da iznenade lidera na tabeli, nisu uspeli da krunišu inicijativu u prvih sat vremena, propustili su dve idealne prilike. Gosti iz  Beograda odneli su ceo plen sa ''Čika Dače'' , čime su Radnički doveli na korak do ispadanja.

Radnički je mnogo bolje ušao u utakmicu i u 16. minutu je propustio veliku šansu da povede. Fejsa je ubacio loptu u sredinu, Stojković loše ragovao ispred Spalevića , lopta se odbila do Beljića, koji je, dok je čuvar mreže Partizanovog gola ležao na travi, uspeo da sa pet-šest metara prebaci gol.

Radnički je u 55. minutu imao novu stopostotnu priliku posle kontre "dva na dva". Petronijeviće je "izlomio" Stankovića u kaznenom prostoru, "lažnjakom" ga bacio na zemlju, ali se onda odlučio da šutira desnom umesto levom nogom. To je dalo prostora Stankoviću da blokira šut i da izbije loptu u korner.

Kapiten Partizana Saša Ilić izvukao je sva tri boda za svoj tim, pa će Partizan sa najmanje dva boda prednosti ući u večiti derbi narednog vikenda. Crno-beli su posle velikih muka golom Ilića u 68. minutu savladali Radnički u Kragujevcu minimalnim rezultatom.

Pred sam kraj utakmice došlo je do međusobnog koškanja Tintora i Stankovića. Oba igrača su dobila žute kartone, a Stankoviću je to bio drugi žuti karton na meču, pa će on propustiti narednu utakmicu sa Crvenom Zvezdom.

foto: mondo.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu