Muta: Pobedi se ne gleda u zube - iKragujevac


Sport

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić, posle pobede njegove ekipe nad niškim Konstantinom, naglasio da se pobedi u zube ne gleda i da ima mnogo toga da zameri svojim igračima.

 

- Kao i u životu, tako to biva u sportu - posle velike pobede najčešće dolazi poraz. Partizan je tako osvojio ABA ligu pa izgubio od nas ovde, a mi nakon pobede nad prvakom umalo da izgubimo od Nišlija. Postoji razlika u kvalitetu igrača, ali je bitniji pristup igri. Igrači moraju da shvate svaku utakmicu na pravi način, a to večeras nije bilo sve vreme. Taj problem tinja odavno, a javlja se kad se igrači ne angažuju dovoljno, kad igraju bez energije, izjavio je Muta posle meča.

Trener Kragujevčana je takođe napomenuo da se određene pouke moraju izvući iz ove pobede.

- Brzim kontranapadima Konstantina bila nam je ugrožena pobeda. Slabije smo se kretali, nisu preuzimane akcije, hteli smo individualno da rešavamo utakmicu, pa sveukupno nisam zadovoljan. Ipak, pobedi se ne gleda u zube, idemo dalje. Ako izvučemo pouke - onda je dobro. Ne smemo nikoga da potcenimo, ako smo izgubili od Slobode, zašto ne bismo i od Konstantina ili Metalca, isti je to rang, naglasio je Muta.

izvor: kkradnicki.rs    foto: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu