Filip Kostić oduševio fudbalsku Evropu: Srbin stao uz Levandoskog, Embapea i Ronalda - iKragujevac


Sport
Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobedili su Barselonu u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope rezultatom 3:2 i plasirali su se u polufinale takmičenja, a srpski reprezentativac Filip Kostić postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju u trijumfu svoje ekipe.



I dok se sa jedne strane, Španci čude otkud 30.000 Nemaca na tribinama stadiona Nou Kamp, fudbalska Evropa je oduševljena igrom Srbina. Tako su se pojavile brojne analize i statistički podaci koji pokazuju koliko je Kostić odigrao dobro protiv jedne od najboljih ekipa sveta.

Tako, statistika pokazuje da je Srbin imao 55 dodira sa loptom, osvojio 12 lopti, imao 4 driblinga, uputio je 4 udarca ka golu, od toga su tri išla direktno ka mreži Ter Štegena. Takođe, Kostić je stvorio tri šanse, i na kraju upisao dva pogotka i asistenciju.

DELIMO KARTE: Srbija sa Slovenijom za odlazak na Svetsko prvenstvo

Zanimljivo je i to da je na dva velika meča ove sezone, protiv Bajern Minhena i Barselone imao gol i asistenciju.

Uz to, statistika je na strani Kostića pošto je stao rame uz rame sa Levandovskim, Embapeom i Kristijanom Ronaldom kao strelac dva gola protiv Barselone na jednom evropskom meču.

Sve u svemu, posle sjajne partije, navijači šiorm Evrope priželjkuju srpskog fudbalera u svom timu, a selektor Dragan Stojković Piksi i navijači u Srbiji mogu da budu najzadovoljniji pošto je još jedan Orao u sjajnoj formi nekoliko meseci pred Mundijal.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu