Sportska manifestacija "DDOR Olimpijska staza" u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

U godini Olimpijskih igara u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i jedne od najvećih kompanija u oblasti osiguranja DDOR Novi Sad u gradovima Srbije održava se manifestacija DDOR Olimpijska staza koja promoviše olimpizam i olimpijske vrednosti. 

Do sada veliki sportski događaj održao se u Vršcu, Užicu, Pirotu, u septembru domaćini će biti gradovi Kragujevac i Novi Sad. Tim povodom, sa predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije i direktorom DDOR Novi Sad Filijale u Kragujevcu, Ivanom Veselinovićem, razgovarao je danas Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Ideja četvrte po redu manifestacije ove godine koja će u Kragujevcu biti organizovana u septebru je da naši sugrađani kroz šetnju svojim gradom nauče više o olimpijskim vrednostima, istorijatu olimpizma, da se oprobaju u tradicionalnim sportskim igrama, prođu različite poligone spretnosti i kao pojedinci, u paru, u okviru porodice ili grupe uživaju toga dana, kazao je Stevović. Želja nam je takođe da kroz Kragujevac od početne do centralne lokacije Kragujevčani prođu kroz šetalište i svoj grad upoznaju na malo drugačiji način uz poruku da je važno učestvovati i naučiti više o sportu i gradu u kome žive, kazao je Stevović.

predragoks2.jpg

Koordinator za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije Milan Pavlović, kazao je da velikim sportskim događajem koji će u Kragujevcu biti održan u septembru žele da građanima predstave olimpijske vrednosti i sport iz prve ruke i na način na koji oni to zaslužuju. „DDOR Olimpijska staza“ biće realizovana u pet etapa na nekoliko lokacija u gradu na kojima će se promovisati olimpijski duh i olimpijske vrednosti. U ime organizatora Pavlović je pozvao sve Kragujevčane, organizacije, osnovne i srednje škole da se prijave i uzmu učešće u ovoj manifestaciji u što većem broju, a očekuju ih vredne nagrade i pokloni.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu