Odbojkaški savez Srbije želi da pomogne poboljšanju uslova za treniranje - iKragujevac


Sport

Odbojkaški savez Srbije spreman je da donira podlogu i pripadajuće elemente za halu u kojoj bi odbojka mogla da se trenira 24 časa, izjavio je, posle sastanka sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem, direktorom SPD Radnički Bojanom Ilićem i predstavnicima Odbojkaškog kluba Radnički, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

Gde god lokalni klub zajedno sa lokalnom samoupravom uspe da obezbedi halu gde odbojka može da se trenira 24 časa Odbojkaški savez će donirati tarafleks i pripadajuće elemente (stubove, mrežu, sudijske stolice). Odbojkaški klub Radnički rešio je da relaksira prepunu SBB Halu Jezero i oslobodi je košarkaškom i rukometnom klubu kako bi sa seniorskim i mlađim kategorijama prešao u drugu halu koju bi opremio OS Srbije. Na ovaj način na dobitku je ne samo odbojka već i drugi dvoranski sportovi, poručio je Gajić, izrazivši zadovoljstvo što je gradonačelnik raspoložen i zainteresovan da pomogne razvoju sportu.

Lokalna samouprava je ranije mnogo više pažnje poklanjala i finansija, ne računajući fudbal koji je van svih kategorija, ulagala u druge sportove, tako da očekujem da će i odbojka doći bar na iste grane kao i drugi sportovi. Odbojkaški klub Radnički sa minimalnim sredstvima pravi maksimalne rezulate i u zadnjih nekoliko decenija postao je prepoznatljiv na međunarodnom nivou. Takođe, ne smemo zaboraviti da je pokojni Dejan Brđović bio u OK „Radnički“ u kome je i naš selektor Slobodan Kovač počeo svoje prve trenerske korake, zbog čega Odbojkaški savez Srbije prema klubu gaji određeni pijetet i pruža podršku, kazao je Zoran Gajić.

Zahvalan sam što je Odbojkaški Savez Srbije iskazao volju da pomogne i obezbedi nam odgovarajuću podlogu u onom trenutku kada mi, u odnosu na druge sportove, procenimo koja je to hala koja bi mogla dominantno da se opredeli za odbojku, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Grad Kragujevac pored ostalih sportova želi da podrži i odbojku, jer kao četvrti grad u Srbiji treba da ima vrhunsku i košarku i odbojku i fudbal. Načelni dogovor sa Odbojkaški savezom Srbije imamo i veoma sam zahvalan što žele da investiraju u odbojkaški sport u Kragujevcu, kazao je Dašić.

Naša želja je da napravimo specijalizovane sportske sale kako bi SBB hala Jezero postala arena za odigravanje utakmica i završnih treninga, kazao je Bojan Ilić, direktor SPD „Radnički“. Svaki kolektivni sport bi trebalo da ima svoju salu za maksimalne treninge, jer u ovom trenutku, rukometaši kao superligaši, košarkaši i odbojkaši treniraju po sat i po vremena, što je isto onoliko vremena koliko utroše i rekreativci. Za ozbiljniji sport i ozbiljnije rezultate potrebna je organizacija kojom bi dobili trening više i time našim sportistima i klubovima omogućili da postižu još bolje rezultate, kazao je Ilić i izrazio zadovoljstvo što značaj namera SPD „Ranički“ prepoznaje i gradonačelnik Kragujevca i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Inače, u SBB hali Jezero u Kragujevcu od 6. do 8. maja odigravaju se kvalifikacioni mečevi pionirskih reperezentacija za Evropsko prvenstvo u odbojci. Reprezentacija Srbije juče se u 1. kolu sastala sa reprezentacijom Finske i pobedila sa 3:0. Danas će odigrati utakmicu sa reprezentacijom Nemačke, a sutra sa Ukrajinom. Sve utakmice iz Kragujevca direktno se prenose putem Jutjub kanala OSS.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu