Radnički proslavio prvi rođendan - iKragujevac


Sport

Vaterpolo klub Radnički, popularni ''drim tim'' iz Kragujevca slavi danas svoj prvi rođendan. Za samo godinu dana postojanja Kragujevčani  su osvojili Kup Evrope, a imaće priliku da osvoje još jedan trofej. U subotu počinje finalna serija plej-ofa Prve A lige Srbije, gde će protivnik Radničkom biti  Crvena zvezda.

- Posle osvojenog Kupa Evrope i plasman u finale je veliki uspeh za mladi klub kao što smo mi, u svečarskoj atmosferi, kada slavimo prvi rođendan. Očekujemo izuzetno teško finale. Odigrali smo dve utakmice sa Zvezdom ove sezone, dobili su nas na „Tašmajdanu“, a u Kragujevcu je bilo nerešeno, tako da su blagi favoriti u finalnoj seriji, u kojoj će imati i prednost domaćeg terena. Daćemo sve od sebe da u prvoj godini pokušamo da osvojimo i domaći šampionat. Bitno je da je ekipa spremna, kompletna, da nemamo povređenih igrača i verujem da su svi maksimalno motivisani da odigraju ovo finale, izjavioje pomoćni trener Radničkog, Dejan Jovović.

Vaterpolista Radničkog, Dušan Marković koji je i reprezentativac Srbije smatra da Radnički može do novog trofeja, ali da blagu prednost daje domaćinima.

- Blagu prednost bih dao Crvenoj zvezdi zbog uloge domaćina. Biće neizvesno kao u protekle dve utakmice koje smo odigrali u ligaškom delu sezone. Ako smanjimo svoje greške na minimum i ispoštujemo dogovor i taktiku iz svlačionice, možemo doći do povoljnog rezultata, izjavio je Marković.

izvor/foto: vkradnicki.rs
 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu