Stevović primio Ognjena Milića, prvaka Evrope u tenisu - iKragujevac


Sport

Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović organizovao je prijem za Ognjena Milića, prvaka Evrope u tenisu u kategoriji do 14 godina.

Ognjen je učenik 7. razreda OŠ „Moma Stanojlović“.Uspeva da uskladi školske obaveze sa veoma zahtevnim treninzima, koje ima pet puta nedeljno, po tri u Kragujevcu i dva u Beogradu. Uzor mu je Novak Đoković i Rafael Nadal, koji kao i Ognjen igra tenis levom rukom. Njegove treninge u Kragujevcu vodi iskusni trener, Zorica Petrov Cvetković, dok u Beogradu trenira kod Veljka Barjaktarovića.

Protekle dve godine osvojio sam deset međunarodnih turnira, pet državnih prvenstava. Taj deseti međunarodni turnir mi je doneo i prvo mesto u Evropi do 14 godina. U budućnosti planiram da igram međunarodne turnire do 14, čak i do 16 godin, i da sledeće godine počnem da igram juniorski tenis, ITF turnire do 18 godina – kaže Ognjen Milić

Jedna od osnovnih zadataka u mom poslu gradskog većnika za sport, koji sam sam sebi postavio je da radim na promociji mladih i uspešnih sportista. Naš Ognjen Milić je veoma talentovan mladi teniser pred kojim je sjajna sportska budućnost. Imam zadovoljstvo da vas obavestim da uz podršku gradonačelnika, Nikole Dašića radimo veoma ozbiljno na obnovi sportske infrastrukture.Ona je jedan deo priče, jer ovakva deca treba da imaju prostor i uslove da mogu da treniraju.Ako to ne uredimo i ne pripremimo na pravi način, rezultati će izostati. Prvi put ove godine uredili smo pravilnik o godišnjem finansiranju sportskih klubova i udruženja, predvideli smo mogućnost stipendiranja sportista, tako da je to jedan od načina da se podrže mladi sportisti –kaže Stevović.

Ognjen Milić potiče iz sportske porodice. Ognjenov pokojni deda bio je čuveni kapiten i desni bek „Radničkog“, Milašin Milić-Ujka. Otac Nikola igrao je fudbal u „Zastavi-Radnički“, a majka Jasmina Kostić bila je kapiten KK „Radnički“.1-42.jpg

4-34.jpg

3-40.jpg

2-40.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu