Vaterpolisti Radničkog u pohodu na F4 Regionalne lige - iKragujevac


Sport

Od 14. do 17. januara, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca igraće na turniru B grupe Regionalne A1 lige, u Dubrovniku, gde će se nadmetati sa domaćim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog, kotorskim Primorcem, Budvom i Solarisom iz Šibenika.

Zbog pandemije koronavirusa, ove sezone A1 liga igra se u izmenjenom formatu, pa je 12 ekipa podeljeno u dve grupe od po šest timova, a po dva najbolja plasiraće se na završni turnir, koji je na programu 26. i 27. marta u Zagrebu.

- Želimo da započnemo ovu godinu kako valja. Očekuje nas težak turnir, pet dobrih utakmica u četiri dana, ali smo spremni i idemo da ostvarimo naš cilj, plasman na „fajnal-for“ Jadranske lige. Treba da nastavimo u onom ritmu koji smo imali praktično od početka sezone i nemamo pravo ni u jedan meč da uđemo opušteno – rekao je Strahinja Rašović, najbolji strelac Radničkog u dosadašnjem toku sezone.

Šumadinci turnir otvaraju u četvrtak od 18.50 časova (Sportklub 1), utakmicom sa Budvom koja u svojim redovima ima nekoliko bivših i sadašnjih reprezentativaca.
- Po mom mišljenju glavni kandidati uz nas su Jug, Jadran i Primorac. Mislim da će se između ove četiri ekipe voditi borba za prva dva mesta, ali ne treba potceniti ni Budvu i Solaris. Solaris je u izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, napustio ih je najbolji igrač Vlahović, ali su doveli nekoliko novih. Sa druge strane, Budva je čak pobedila Jadran u crnogorskom šampionatu i sigurno je da ni protiv njih neće biti lagano, ali očekujem da ćemo otvoriti turnir pobedom – kazao je Rašović.
Kragujevčani su u Dubrovnik stigli u utorak uveče i odmah odradili trening na Bazen u Gružu, a planirano je da do početka turnira u hrvatskom vaterpolo hramu odrade ukupno četiri treninga, kako bi što spremniji dočekali ovo važno takmičenje.

- Očekujem da ćemo zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi i kvalifikovati se na završni turnir. Jug je glavni favorit na svom bazenu, slede Jadran i Primorac koji su po kvalitetu uz nas, a ne treba zanemariti ni Budvu i Solaris. Idemo od utakmice do utakmice i nadamo se najboljem. U prvi meč sa Budvom ulazimo bez kalkulacija, jer nam to otvara vrata ka daljoj borbi za zacrtane ciljeve – istakao je Marko Radulović, jedna od glavnih šuterskih opcija Radničkog.

Sve utakmice Radničkog prenosiće televizija Sportklub, po sledećem rasporedu: Budva (četvrtak, 18.50 časova), Solaris (petak, 17), Jadran (subota, 10.30), Jug (subota, 20.40) i Primorac (nedelja, 13.40).

U grupi A, koja je na programu u isto vreme, u Beogradu, igraju Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Mladost (Zagreb), Jadran (Split) i Primorje (Rijeka).

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu