Fiskulturnim salama do kvalitetne sportske infrastrukture - iKragujevac


Sport

Radi izrade programa razvoja školskog sporta i rekonstrukcije postojećih sportskih infrastruktura u okviru škola, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović obišao je Srednju stručnu školu Kragujevac, upoznao se sa kapacitetima škole i sa direktorom Sinišom Kojićem razgovarao o prostornim uslovima rada i budućim zajedničkim planovima.

Srednja stručna škola nastavu održava u zgradama stare i nove škole, ima veliki broj specijalizovanih i učionica opšte namene, radionica. Informatički kabineti, biblioteka i čitaonica nalaze se u novijoj zgradi a primenjene su nameni i druge prostorije za realizaciju vannastavnih aktivnosti. Škola ima fiskulturnu salu i sportsko igralište u krugu školskog dvorišta.

Saradnjom i zajedničkim angažovanjem moguće je naći način da se postojeća fiskulturna sala i igralište u krugu školskog dvorišta finansijskim ulaganjem privedu nameni i postanu deo kvalitetne sportske infrastrukture koja osim za učenike ove škole može da bude u ponudi za rekreativce ili sportske klubove i organizacije. Sala škole i sada ispunjava određene sportske kriterijume ali finansijskim ulaganjem možemo je renovirati i tako postići nivo koji škola i njeni đaci zaslužuju, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća i ističe da bi se time upotpunio kapacitet sportske infrastrukture kojim bi bile zadovoljene potrebe rekreativaca i sportskih udruženja.

Verujem da je ovo pravi način da sa manjim finansijskim sredstvima, zamenom rasvete, sređivanjem parketa i obnovom opreme, u vremenu izazova za sve oblasti društva izazvane epidemijom korona virusa, sport i sportski duh opstanu. Za početak, takvim manjim ulaganjima, sala bi dobila potpuno novi, savremeniji izgled, rekao je Stevović.

Prema njegovim rečima u planu je da se u narednom periodu obiđu i druge osnovne i srednje škole radi upoznavanja sa trenutnim stanjem sportske infrastrukture u školama da bi se izdvojili prioriteti i planirala sredstva za njihovo sređivanje.1-6 (1).jpg

2-2 (1).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu