Kragujevčanin Filip Holender je novi igrač Partizana - iKragujevac


Sport

Krilni fudbaler Lugana - Filip Holender je novo pojačanje Partizana! Srbin sa mašarskim pasošem u Humsku stiže kao pozajmljen igrač do kraja sezone, s tim što su švajcarski klub i crno-beli u ugovor stavili i otkupnu klauzulu, koja će biti aktivirana ukoliko sve tri strane budu zadovoljne!

Pomenuta pozajmica nije besplatna, ona će koštati Partizan 50.000 evra, iako je prvobitna suma koju je Lugano potraživao bila gotovo trostruko veća.

Posle nekoliko “konferencijskih poziva” čelnika klubova, kao i posrednika, srpskog agenta Ivice Pavlovića koji je imao potpisanu autorizaciju sa igračem za naše tržište, dogovor je konačno utanačen i fudbaler će zadužiti opremu tima iz Humske.

Inače, radi se o igraču koji jednako pokriva obe krilne pozicije, ali može da deluje i kao centralni napadač ili polušpic. Odlikuje ga brzina, služi se sa obe noge (desna noga je primarna) i ima veoma dobar šut.

Pored Partizana, za Holendera je već duže vreme bio zainteresovan i Bašekšehir, o čemu su turski mediji izveštavali nekoliko puta ovoga leta. Čak i u danu kada obelodanjena vest da su crno-beli nadomak angažovanja reprezentativca Mađarske, njegovo ime se pojavilo kao realna meta pomenutog kluba.

Holender je fudbalom počeo da se bavi u rodnom Kragujevcu, isprva u školi fudbala “Fitnes”, da bi kasnije prešao u redove Radničkog.

Posle dve sezone u rodnom gradu, Holender se obreo u Mađarskoj i to u mlađim selekcijama Honveda, da bi od 2013. godine potpisao profesionalni ugovor sa pomenutim klubom i praktično postao jedan od najuspešnijih internacionalaca.

U Budimpešti je proveo punih pet sezona, upisao 159 mečeva (30 golova) i za to vreme je dobio i mađarski pasoš, pa je debitovao u mladoj, kasnije i u A selekciji severnih susreda (osam mečeva, jedan gol).

Minulog leta je potpisao ugovor sa Luganom, za koji je u prošloj sezoni odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima, postigao sedam golova i upisao četiri asistencije.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu