Lider prejak za Kragujevčanke - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru 20-og kola Super B lige za žene poražene u Vrbasu od istoimene ekipe rezultatom 30-23,poluvreme 15-12.

U poslednjih mesec dana,ekipa Radničkog je ostala bez 3 beka u rotaciji i tako oslabljene su otišle na noge lideru na tabeli,rešene da odigraju najbolje što mogu u ovom trenutku.Sam početak utakmice nije ukazivao da će ekipa Vrbasa,značajno pojačana u drugom delu prvenstva,lako izaći na kraj sa hrabrim Kragujevčankama.Najmlađa ekipa lige je održavala rezultatski egal,imala i vođstvo u 14-om minutu golom Jasmine Kolak (6-7),ali veća rotacija domaćih igračica dolazi do izražaja.Par prebrzo završenih napada Radničkog,znatno starije i iskusnije Vrbašanke su umešno kaznile i na veliki odmor otišle vođstvom 15-12.

Blic-krigom početkom drugog poluvremena,rukometašice Radničkog dostižu vodeću ekipu na tabeli i sve do 45-og minuta održavaju razliku od minus 1.Mogle su gošće i da preokrenu rezultat,ali im je i fortuna okrenula leđa.Dva pogođena okvira gola u kontranapadima,dva minimalna prestupa kod postignutih golova su mogla i da okrenu tas na vagi.Ali kako to obično biva u sportu,kada se ne iskoriste šanse,sreća vam okrene leđa .Vrbas je stegao u odbrani,realizovao par bitnih napada i priveo utakmicu kraju,možda i previsokom razlikom 30-23.

Sve igračice Radničkog,iako znatno oslabljene i nakon napornog puta su dale 110 % svojih mogućnosti,borbenosti i angažovanosti.

Uprkos porazu,Radnički je zadržao četvrto mesto na tabeli sa osvojenim 21 bodom.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Aleksandra Mitić sa 8 pogodaka,dok je kod ekipe Radničkog prednjačila Jasmina Kolak sa 12 postignutih golova.

Igrač utakmice : Aleksandra Mitić (Vrbas)

ŽRK Vrbas –RK Radnički 1964: 30-23 (15-12)
Vrbas: Hala “Drago Jovović”. Gledalaca : 400
Sudije: Jelena Koloski, Vesna Žilevski
Sedmerci: Vrbas3 (3), Radnički 5 (4)
Isključenja: Vrbas 6 min, Radnički 4 min

Vrbas : Parović, Grozdanić 3, Trifunović 2, Vulić, Tabak 4, Mitić 8, Ćosović, Mančić 4, Vasić, Mažuć 4, Cvelf 2, Vasiljević, Kovačić 3, Mihailović, Rojević, Bulatović. 
 Radnički 1964 : J.Pojužina,Đorđević, Veličković 4, Bjelak 6, Simić, Blagojević 1, Hasanović (7 odbrana ), Durlević , Todorović, Tina Petrović, Tijana Petrović , Kolak 12, Ž.Pojužina 1.

Narednog vikenda ekipa Radničkog će u okviru 21-og kola SBRL ugostiti ekipu “Sloge” iz Petrovca na Mlavi


 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu