Kragujevac dobija Centar za mentalno zdravlje - iKragujevac


Sport

Kragujevački Dom zdravlja dobiće Centar za mentalno zdravlje, prvi takve vrste u Srbiji, a izgradnja objekta treba da bude završena do 2020. godine, izjavio je danas načelnik Gradske uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Nikola Ribarić.

Kragujevačko Gradsko veće danas je prihvatilo pokretanje inicijative za izgradnju Centra za mentalno zdravlje u okviru Doma zdravlja.

Grad je za objekat, površine 150 kvadratnih metara, opredelio lokaciju u naselju Vašarište, ispod bivšeg Dečijeg doma Mladost, a sredstva će biti obezbeđena kroz projektne aktivnosti EU, kazao je Nikola Ribarić načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. +

"Očekujemo da ćemo sa potrebnom dokumentacijom u 2019. ući u realizaciju projekta. Ovaj Centar treba da smanji pritisak na Klinički centar, kao tercijarni nivo zdravstvene zaštite, ali i doprineti deinstitucionalizaciji i smanjenju zbrinjavanja korisnika u ustanovama socijalne zaštite", rekao je Ribarić.

On je kazao da će Centar za mentalno zdravlje biti "projektna aktivnost" za koju će se tražiti finansijska podrška Evropske unije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu