VEPROVI DOBILI NOVOG SPORTSKOG DIREKTORA - iKragujevac


Sport

Jedan od osnivača i prvih igrača Divljih veprova, Mirko Ćirić, posle gotovo decenijske pauze zbog privatnih obaveza, ponovo se vratio u matični klub, ali ovoga puta u ulozi sportskog direktora.

Mirko je zajedno sa svojim bratom Aleksandrom iz Amerike doneo prvu loptu u Kragujevac, oko koje je kasnije i stvoren tim. Započeo je kao kvoterbek, ali je posle teže povrede na prvoj utakmici u istoriji promenio nekoliko pozicija, istakavši se najviše kao tajtend i lajnbeker.

Posle šampionskih titula 2004. i 2006. godine, seli se u Beograd i sa bratom prelazi u Plave zmajeve, gde su od kluba na začetku došli do ravnopravnog učesnika plej-ofa. Uspešan je bio i u reprezentativnom dresu, kao jedan od kapitena i ključnih igrača odbrane, od prve utakmice, do Evropskog prvenstva C grupe, 2007. godine.

Međutim, zbog obaveza na fakultetu, kopačke je „okačio o klin“ već u 24. godini života, 2008, ali je ostao u Zmajevima, kao glavni strateg, dok je u reprezentaciji obavljao ulogu trenera defanzivnih bekova, do 2009. godine. Uspesi nisu izostali ni na poslovnom planu, pa je nakon završetka Fakulteta za stomatologiju otvorio stomatološku ordinaciju „Ćirić DM“, u Kragujevcu.

U Wild Boarsima ga sada očekuje potpuno drugačija uloga.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu