Kragujevački fudbaler - potpisao za Bragu - iKragujevac


Sport

Još jedan uspešan kragujevački fudbalski biser gradi uspešnu karijeru.

Štoper Lazar Rosić, koji je prošlog leta stigao u Vojvodinu iz kragujevačkog Radničkog, nastavlja karijeru u Sportingu iz Brage, jednom od vodećih portugalskih prvoligaša.
Kragujevčanin je  započeo prve fudbalske korake u kragujevačkom Fitnesu, iz kojeg je prešao u Šumadiju 1903, a zatim je u seniorskoj konkurenciji branio boje Radničkog 1923 i niškog Radničkog iz kog se prethodnog leta preselio u Vojvodinu.

Pažnju je skrenuo golom na Marakani u dresu Radničkog iz Niša vrednim remija, a vrlo brzo karijeru je nastavio u redovima novosadske Vojvodine. Iako je po vokaciji štoper ponovo se isticao potezima pred protivničkim golom, kao u decembarskom okršaju kada je pogodio mrežu Partizana u Humskoj.

Bio je jedan od najjačih aduta Nenada Lalatovića u ovoj sezoni. Vojvodina će dobiti veoma lepo obeštećenje od transfera Lazara Rosića, ali detalji još nisu poznati.

Visoki štoper koji ove godine puni tek 23 godine, zabeležio je 25 nastupa u dresu Vojvodine i postigao 3 gola, a njegove partije bile su dovoljna preporuka da ga angažuje portugalska Braga.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu