SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: VK Radnički pobedio prvaka sveta! (FOTO) - iKragujevac


Sport

U okviru „MTS turneje šampiona“ juče je održana utakmica u SC "Park"  VK Radnički protiv reprezentacije Srbije.

Pred punim tribinama vaterpolo reprezentacija je 30 minuta igrala protiv tri selekcije Radničkog.

VK Radnički pobedio je prvake sveta sa 13:10. 

Gradonačelnik Radomir Nikolić dobio je zlatne medalje iz Kazahstana i Beograda u Skupštini grada Kragujevca.

On je rekao da dosta mladih Kragujevčana trenira vaterpolo u Radničkom čije mlađe selekcije beleže sve bolje rezultate, kao i da će grad u skladu sa mogućnostima pomoći klubu kako bi rad bio još uspešniji. 

  

 

Navijači su oduševljeni utakmicom, pošto su videli i mnogo egzibicionih poteza.
Filip Filipović, koji je proveo dve sezone u Radničkom, davao je golove glavom i nogom, Stefan Mitrović je iz peterca savladao golmana tako što ga je sa ramena u vis izbacio Pijetlović, u polju je igrao Rističević i postigao gol
Dok su igrači Radnićkog u početku pogađali mrežu Mitrovića, koji je pokušavao da brani glavom, reprzentativci su se „ljutili“ zbog grešaka.

Za Radnički je jedno vreme branio a zatim igrao i postigao gol pevač Igor Lazić Niggor.
Kako je vreme prolazilo u bazen je ulazilo sve više igrača domaćih, a u poslednjih pet minuta u igri su bili bukvalno svi, pa su bile potrebne četiri lopte na oduševljenje publike. Koliko je golova postignuto verovatno niko ne zna, ali je na semaforu stajao rezultat 13:10 u korist Radničkog. 

Srpski vaterpolisti turneju su započeli u ponedeljak u Novom Sadu. Dan kasnije su je nastavili u Beogradu, a u sredu su posetili Kosovo i Metohiju. U četvrtak su igrali pred punim tribinama u Nišu, a na sjajan način turneju su završili juče u Kragujevcu. Akcija je imala humanitaran karakter, pošto je sav prihod od prodatih ulaznica namenjen Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu