Hopman kup: Za finale protiv Nemačke - iKragujevac


Sport

Nemačka je poslednja prepreka pred Srbijom na putu do finala Hopman kupa u Pertu. (petak, 10,45h)

Naša reprezentacija je dobila prve dve partije i trijumf nad Nemcima je sigurno vodi u meč za titulu, dok bi poraz predstavljao eliminaciju jer je Australija lako izašla na kraj sa Italijom.

Meč otvaraju Novak Đoković i Tomi Has. Najbolji teniser sveta je četiri puta pobeđivao nemačkog veterana, ali i dva puta gubio – mada samo na travi.

Iako ima 34 godine i zauzima 21. mesto na ATP listi, Has je uvek nezgodan rival i zato Nole mora da podigne igru u odnosu na poraz protiv Bernarda Tomića.

Jasno je da je Hopman kup egzibicija u kojoj rezultat nije uvek u prvom planu, ali ako je protiv Australijanca i moglo da se izgubi, ne bi bilo dobro ponoviti neuspeh.

Jer, iako je, i u slučaju Đokovićevog poraza, Ana Ivanović favorit protiv Tatjane Malek, pa Srbi ponovo, kao protiv Australije, mogu do preokreta, za Noleta nije dobro da izgubi dve partije za redom, makar se radilo i o egzibiciji.

Uostalom, da je razlika u kvalitetu između dve ekipe velika, vidi se i iz činjenice da je Srbija jedina u grupi dobila sve dosadašnje mečeve, dok je Nemačka izgubila sve.

Ako sve bude prema očekivanjima, Srbija će u finalu igrati protiv Španije koja je ovaj plasman izborila lakše nego što se očekivalo.

Fernando Verdasko i Anabel Medina je trebalo da odlučujuću partiju igraju protiv Amerikanaca, ali se Džon Izner zbog povrede kolena povukao sa turnira, pa je ekipa eliminisana. Špancima je ovo šesto finale, tri puta su osvajali trofej.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu