VATERPOLO: Radnički traži strane sudije za Kup - iKragujevac


Sport

Radnički zajedno sa Partizanom i  Vojvodinom zatražio od Vaterpolo saveza Srbije da za finalni turnir Kupa Srbije (12. i 13. januara) angažuje sudije iz inostranstva. Crvena zvezda kao četvrti učesnik završnog turnira ne želi da podrži taj zahtev.

– U Srbiji ne postoji dovoljan broj kvalitetnih domaćih sudija, koji mogu da izdrže pritisak tako jakog turnira. Zato tražimo angažovanje neutralnih sudija iz inostranstva – stoji u pismu tri kluba upućenom VSS

Osim crveno–belih, protiv je i VSS.

– Odmah sam odgovorio klubovima da takvu ideju ne podržavam. Oni smatraju da naše sudije ne mogu da izdrže pritisak takvog takmičenja, da nemaju potrebni kvalitet, a sve u cilju zaštite regularnosti. Međutim, imamo i sudije i delegate koji su uspešni na međunarodnoj sceni. Siguran sam da mogu dobro da obave posao – rekao je predsednik VSS Velibor Sovrović.

Prvi čovek srpskog vaterpola upitao se da li će takvi zahtevi biti podneti i za svaki derbi ili za plej–of:

– Ako kao ozbiljna organizacija ne možemo sami da vodimo takmičenje pokazaćemo da ne cenimo sebe, a onda nas neće ceniti i drugi. Neka svako od uprava klubova preko delegata, sudija, trenera i igrača rade svoj posao kako treba biće u redu. U suprotnom ni stranci nam neće pomoći.

On je dodao da će na konferenciji uoči Kupa Srbije, 10. januara, bude javno žrebanje sudija i delagata. Domaćin finalnog turnira Kupa Srbije biće Partizan, koji brani trofej.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu