Turnir u Abu Dabiju: Srbi na Špance, prava poslastica - iKragujevac


Sport

Rasplet na egzibiciji u Abu Dabiju, Novak protiv Almagra, u predigri Tipsarević na Ferera.

Egzibicija se završava danas, u podne će Janko Tipsarević igrati u utešnom meču, poraženi iz polufinala se bore za treće mesto. Naš drugi reket je pao protiv Almagra, nakon sjajne pobede nad Marejom, rival će mu u podne biti David Ferer.

Španca je počistio Novak u reprizi prošlogodišnjeg finala, u 2012. je Ferer dva puta pobedio Janka, nedavno u Londonu na Masters kupu, ali i na US Openu nakon pet setova.

U pet mečeva Tipsarević je dobio samo jednog današnjeg protivnika i to na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Posle ovog meča na programu je finale, Đoković brani trofej osvojen prošle godine. Rival svakako neočekivan, Nikolas Almagro koji nije ni bio planiran da učestvuje, ali je dobio poziv nakon što se Nadal razboleo.

Ako Nole bude na jučerašnjem nivou, šanse Almagra su teorijske, mada je španski šljakaš igrao dobro protiv Tipsarevića i pokazao da nije bez razloga poslednje dve godine blizu top 10.

Igrali su četiri puta, Almagro nikad nije uzeo ni set, u godini na izmaku Novak ga je lako savladao u Indijen Velsu. Kako rekosmo duel se igra nakon sudara Janka i Ferera, ali neće početi pre 14 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu