Radnički doveo beka iz Lejkersa: U Kragujevac stigao Amer koji rešeta! - iKragujevac


Sport

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca dogovorio je jednogodišnju saradnju sa Amerikancem Di Džej Silijem koji bi trebalo da predvodi šutersku liniju "Đavola" u predstojećoj sezoni.

Radnički iz Kragujevca dobio je danas najzvučnije pojačanje od početka prelaznog roka. U Šumadiju je stigao Amerikanac Di Džej Sili koji igra na poziciji beka šutera i odlikuje se sjajnim košgeterskim učinkom.

Nova "dvojka" Radničkog, Di Džej Sili (visok 193cm) je rođen 28. novembra 1989. godine u Stoktonu (Kalifornija), SAD.

Dili je do sada nastupao za Fulerton Titanse iz Kalifornije a tokom Letnje lige u NBA branio je boje Los Anđeles Lejkersa.

U prethodnoj sezoni Sili je imao sjajan učinak u svojoj ekipi postižući prosečno 18 poena uz četiri asistencije i četiri skoka po meču. Gotovo identičan učinak imao je i sezonu ranije za istu ekipu pa se u Radničkom nadaju da će kontinuitet biti nastavljen i u crvenom dresu.

Trener Miroslav Nikolić objasnio je zašto se Radnički opredelio baš za Di Džej Silija.

"Opredelili smo se za Silija jer važi za pouzdanog šutera, a baš takav nam odgovara u selekciji novog sastava koji pripremamo za ABA ligu i Evrokup. Sili ima ambiciju da se dokaže u Evropi, procenio je da je Radnički adresa za dalji razvoj. Ovo je košarkaš koji odgovara našem budžetu za novu sezonu, a tako će biti i sa narednim novajlijama, neće biti 'ekstra troškova'" kazao je Nikolić.

Strateg Kragujevčana dodao je da će se klub do početka sezone još pojačati ali da će novi igrači imati pristojne zarade koje neće biti u rangu sa prošlosezonskim.

"Imaćemo 'jeftiniju' ekipu u odnosu na prošlosezonsku, ali siguran sam da ćemo igrati još aktraktivnije. Verovatno ćemo sa istog košarkaškog tržišta da izaberemo i igrača za poziciju pet, i oni su pristupačniji od domaćih košarkaša, ali o tome ćemo kada imamo izvesno pojačanje" zaključio je Nikolić.

Nikolić je ovom prilikom potvrdio da je okupljanje svih raspoloživih igrača Radničkog zakazano za ponedeljak 5. avgust, kada i zvanično počinju dvomesečne pripreme za novu sezonu ABA lige.

{youtube}bzwX6yxuIM8{/youtube}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu