Kragujevčanin Luka Milivojević potpisao za Anderleht - iKragujevac


Sport

Dosadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji je karijeru počeo u Radničkom iz Kragujevca Luka Milivojević, zvanično je postao igrač Anderlehta.

Potencijalni reprezentativac Srbije obavio je lekarske preglede i potpisao petogodišni ugovor sa slavnim belgijskim klubom. Obeštećenje iznosi tri miliona evra, od čega 2, 25 pripada Crvenoj zvezdi a 750.000, odnosno 25 odsto, Radu.

Generalni menadžer Anderlehta Herman Van Holsbek rekao je da su uspešno okončani pregovori o transferu 22. godišnjeg Milivojevića i da je klub angažovao pravu zamenu za Lukasa Bilju, koji je prešao u Lacio.

- Oduševljeni smo ovim transferom. Milivojević je bio veoma visoko kotiran na našoj listi želja, on tačno odgovara profilu igrača kakvog smo tražili - izjavio je Van Holsbek, dodajući da će Milivojević u narednih nekoliko dana srediti potrebnu dokumentaciju u Srbiji i da će u Briselu zvanično biti predsedvljen sledeće nedelje.

Milivojević je na Marakanu stigao 2011. sa Banjice. U crveno-belom dresu je odigrao 26 utakmica i postigao šest golova a prošle godine je debitovao i u nacionalnom dresu. Rođen je u Kragujevcu, a profesionalnu karijeru je započeo u Radničkom.

Izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu