Tači - stručnjak za srpsku istoriju? - iKragujevac


Politika

Kosovski premijer Hašim Tači iznenadio je sve u kosovskom parlamentu svojim izlaganjem o srpskoj istoriji.

Izgleda da je Hašim Tači, koji je u medijima više poznat po političkim parolama, jednostavnom izražavanju i turcizmima, nego po obrazovanju, odlučio da se valjano spremi za osporavanje platforme za rešavanja problema Kosova i Metohije, koju je pripremio Beograd, pa je u kosovskom parlametu iskoristio priliku da pokaže svoje znanje srpske istorije.

"Svima nama su poznati elaborati Garašanina iz 19. veka i kakav je on cilj imao u odnosima sa Albancima, planovi Karađorđevića početkom Balkanskih ratova, planovi Nikole Pašića, Ive Andrića o iseljavanju Albanaca sa Kosova u Anadoliju, kao i potvrđivanje ovih planova od strane jugoslovenskih komunista. Isto tako i planovi Vase Čubrilović" , ređao je Tači.

Kosovski premijer je na kraju zaključio da je plan koji je napravio predsednik Nikolić nepravedan, jer dolazi od čoveka koji je bio deo Miloševićevog plana i deo izvršnih institucija Slobodana Miloševića.

"Ovaj plan je nastavak politike Slobodana Miloševića prema Kosovu i želim da vam čvrsto obećam, da taj plan neće biti moguće sprovesti, bilo gde na Kosovu", zaključio je Tači na sednici kosovskog parlamenta.

izvor:politika

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu