POSLANICA SNS NATAŠA JOVANOVIĆ O AKTUELNIM TEMAMA: Sukobi među opozicijom će biti sve veći - iKragujevac


Politika
Poslanica SNS-a Nataša Jovanović vratila se u Skupštinu Srbije, a za Alo! je otkrila da li će se isticati u raspravama i istakla da će sukobi opozicionara u parlamentu biti sve veći.


Vratili ste se u Skupštinu Srbije, kakvi su Vam prvi utisci?

- Kvalitet naše poslaničke grupe je za mene najveći utisak, tu su kolege od iskusnih političara, preko profesora univerziteta, do izuzetnih mladih ljudi, poslanika SNS-a, pred kojima je, verujem, izuzetna politička budućnost u borbi za našu zemlju. Srbija će na sve njih i njihov rad biti ponosna.

U parlamentu sada ima mnogo više opozicije, očekujete li burne rasprave?

- Najpre da istaknem da su njima iz opozicije ispunjene sve želje, od mesta potpredsednika, do zastupljenosti u odborima i delegacijama, a da su oni pokazali već na konstitutivnoj sednici da ne znaju šta su osnovi parlamentarne demokratije i zloupotrebili su tu sednicu onakvim neprimerenim obraćanjem Vladete Jankovića. Mnogi su seli u skupštinske klupe zbog smanjenog cenzusa na tri odsto, ali s obzirom da su bez realnog programa, ideja, trvenja između njih su sve veća. Mi ćemo u skupštini da vodimo odgovornu politiku, narod je zbog toga ukazao poverenje našoj listi i predsedniku Vučiću. Očekujem da će da koriste svaku priliku da govore na način kako su počeli na prvoj sednici, a mi ćemo uvek imati adekvatan odgovor.

Koliko ćete se Vi isticati, rasprave su Vam u prošlosti bile jedan od glavnih aduta?

- Poput svih mojih kolega iz poslaničke grupe, nastojaću da u svakoj raspravi odgovorno zastupam politiku koja je dobila najveće poverenje građana, kroz diskusiju o zakonskim predlozima koji će biti u funkciji napretka Srbije u svim oblastima. Rezultati su svuda vidljivi, od novih fabrika, puteva, zapošljavanja, brige o mladima, penzionerima, tako da će se ovakva opozicija teško suprotstaviti takvim argumentima.

Predsednik Skupštine Srbije je Vladimir Orlić, kako to komentarišete, kakva je Vaša saradnja sa njim?
- Za Srbiju je od izuzetne važnosti da je na čelu Narodne skupštine iskusan političar, ima ogromno znanje u parlamentarnom radu, obrazovan, mlad čovek, koji će, uverena sam, na pravi način da štiti dostojanstvo najvišeg zakonodavnog tela. On će da vodi skupštinu u periodu koji će biti u političkom smislu takav da što je Srbija snažnija i uspešnija, pritisci će biti sve veći. U skupštini ćemo efikasnim i odgovornim radom, kroz zakonodavne aktivnosti da učinimo sve da zemlja i dalje ekonomski napreduje, da očuvamo mir, stabilnost. Kao sa stranačkim kolegom, moja saradnja s njim je izuzetna. Zato mi je drago da ću imati i kao poslanik isto takvu saradnju s njim kao predsednikom Narodne skupštine.

Šef poslaničke grupe je Milenko Jovanov, kakvi su Vaši utisci o njemu, nekada ste bili na suprotnim stranama?

- Pratila sam rad kolege Jovanova i pre ovog saziva i bilo je tačno kako sam i očekivala - da će kroz svoje političko iskustvo, jasan stav, već na prvoj sednici skupštine da pokaže svoju superiornost u skupštinskim raspravama. Mlad, izuzetno obrazovan i elokventan, odličan izbor za čelo nače poslaničke grupe. Ono što je važno je da se sada zajedno borimo za prave vrednosti i za Srbiju jače nego ikada.

Na početku zasedanja desio se skandal u opoziciji kada je Marinika Tepić optužila Miroslava Aleksića da ju je opsovao, kako to komentarišete?

- Sukobi među njima biće sve veći, u tome ko će da prednjači u toj politici koja im je svima ista, a koja je loša za Srbiju i nije dobila podršku građana kakvu bi oni i njihovi mentori želeli. Na dnevnom nivou će neprijateljstva među njima biti sve izraženija, pa me ne čudi i takav vid komunikacije, da se psuju, vređaju, a ionako slab rejting kod birača će im biti sve manji.

 

Izvor: Alo

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu