300 Kragujevčana - “Čas pod vedrim nebom u 5 do 12” - iKragujevac


Politika

U nedelju će se u Ramaći u organizaciji “300 Kragujevčana” održati performans “Čas pod vedrim nebom u 5 do 12” kojim će pokušati da skrenu pažnju vlasti, medija i sugrađana da je poslednji čas da se krov škole u ovom kragujevačkom selu obnovi i škola stavi u funkciju.

Škola u Ramaći stavljena je van funkcije kao nebezbedna pre 20 godina jer je opao deo krova. Sve to vreme deca se obrazuju u prostoriji mesne zajednice bez toaleta.

Škola je u dobrom stanju, nije potrebna prevelika investicija u njeno sređivanje. Procena je da je potrebno između 25 i 30 000e.

U selu ima 13 predškolaca i đaka i još 27 klinaca koji su mlađi od predškolskog uzrasta. Njihovi roditelji rade na selu i ne žele da im deca putuju u druga sela ili do grada u školu.
Sve što očekuju od vlasti je uređenje škole.

U nedelju u 5 do 12, nastavnici i vaspitači iz odbora za obrazovanje "300 Kragujevčana" družiće se sa decom iz Ramaće, doći će i njiovi vršnjaci iz grada i posle časa će nastaviti druženje ispred škole. Čas se drži pod vedrim nebom simbolično da bi ukazali na situaciju do koje može doći u budućnosti.

Iz udruženja "300 Kragujevčana" pozivaju sve sugrađane da dođu i podrže performans, da vide u kom je stanju škola i da razgovaraju kako mogu da zajedno pomognu meštanima Ramaće.

Prvi korak je videti zašto je zabrana stavljena, zašto je toliko dugo na snazi, šta je potrebno da se ukloni, ko je nadležan, a nakon toga će, poručuju iz udruženja, insistirati na sređivanju škole u čemu će ponuditi svaku vrstu pomoći, u novcu, materijalu, radu..

UG "300 Kragujevčana" poziva sve organizacije, firme, stranke, i pojedince koji mogu da pomognu da škola proradi da se partnerski uključe u akciju. 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu