Kragujevac: Zakazana prva redovna sednica Skupštine grada - iKragujevac


Politika

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i zamenik predsednika Miodrag Nikolić održali su jutros konsultacije sa šefovima odborničkih grupa, nakon kojih je predsednik Petrašinović zakazao prvu redovnu sednicu gradskog paralmenta za petak 24. juna sa početkom u 9 časova.

Najznačajnija odluka koja će se naći pred odbornicima gradskog paralmenta je Odluka o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2015. godinu.

Na prvom redovnom zasedanju Skupštine grada naći će se izveštaji o poslovanju zdravstvenih ustanova čiji je osnivač grad Kragujevac za prošlu godinu i planovi rada za 2016.godinu i to: Apoteke Kragujevac, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Zavoda za stomatologiju.

Gradski paralment razmatraće i predlog Odluke o dopunama Odluke o prihvatanju osnivačkog udela, odnosno osnivačkih prava nad Sportskim društvom FK “Radnički 1923“ d.o.o.Kragujevac.

Ovim izmenama, kako je pojasnio predsednik Skupštine Miroslav Petrašinović, objekti koje je do sada koristio Radnički postaće vlasništvo ovog društva.

Skupština grada, na predstojećoj sednici, 24. juna razmatraće i predlog programa o izmeni Programa obnove infrastrukturnih objekata mostova na teritoriji Kragujevca za 2015. godinu, a saglasnost Skupštine čeka i program o izmenama programa poslovanja PD “Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj“ Kragujevac.

Konsultacijama kod predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića prisustvovali su predstavnici svih odborničkih grupa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu