Faktor plus: SNS podržava polovina birača - iKragujevac


Politika

Prema istraživanju agencije Faktor plus, na vanrednim parlamentarnim izborima najviše glasova - 49,4 posto dobila bi Srpska napredna stranka.

Socijalistička partija Srbije osvojila bi 11,3, a Demokratska stranka 6,4. U paralment bi ušla i Srpska radikalna stranka sa 6, koalicija Dveri i Demokratske stranke Srbije sa 5,7 i lista SDS-LDP-LSV sa pet procenata.

Predizborno istraživanje agencije Faktor plus, rađeno na uzorku od 1.200 ispitanika krajem februara, pokazuje da bi na birališta izašlo 54% biračkog tela, 26% građana ne bi glasalo, a 20% još ne zna za kome bi ukazalo povrenje.

Sudeći prema rezultatima istraživanja, karakteristično je da bi sada veći broj stranaka učestvovao u radu parlamenta nego u prethodnom sazivu.

Prema istraživanju agencije Faktor plus, trenutno najveće poverenje birača uživa lider SNS, Aleksandar Vučić, kome veruje 58 posto anketiranih građana.

Na drugom mestu su Tomislav Nikolić i Zorana Mihajlović sa po 26 procenata, lider socijalista Ivica Dačić ima 20, Dragan Šutanovac 10, a predsednik Demokratske stranke, Bojan Pajtić 9 posto.

Rezultati Faktor plusa pokazuju da bi na redovne lokalne izbore izašlo 52 posto građana.

Najaktuelnije predizborne teme, sudeći prema istraživanju, biće ekonomski rast i nezaposlenost, Kosovo, EU i NATO. Da li će doći do veće izlaznosti građana zavisi, između ostalog, i od kvaliteta predizborne kampanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu