Stojadinoviću zabranjen izlazak iz zemlje - iKragujevac


Uncategorised

Bojan Stojadinović, predsednik odborničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije (Zajedno za Šumadiju i G17 Plus), kome policija juče nije dozvolila izlazak iz zemlje održao je danas konferenciju za medije u Skupštini grada.

Stojadinović je sa suprugom i detetom krenuo na put u Švajcarsku, kod kuma, ali izlazak iz zemlje nije mu dozvoljen, zbog istražnog postupka koji je u toku, a odnosi se na period kada je obavljao funkciju predsednika NVO „Omladina Šumadije“.

- Reč je o jednom u nizu montiranih političkih procesa koji se vode protiv funkcionera i članova Zajedno za Šumadiju, koji nije ni mene zaobišao. Posedujem važeći pasoš Republike Srbije koji mi niko od sudskih organa nije tražio, niti obavestio moje pravne zastupnike da mi je zabranjen izlazak iz zemlje – istakao je Stojadinović.

On je dodao i da se na poziv suda uredno odazvao i dao izjavu, ali nije podignuta optužnica jer je postupak u predistražnoj radnji.

- Poštujem institucije u Srbiji i neću da govorim o procesu van suda. Zbog maltretiranja moje porodice, jer sam putovao sa suprugom i jednogodišnjom ćerkom, podneću tužbu nadležnim organima, a obratiću se i svim relevantnim međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava – zaključio je Stojadinović.

Načelnik Policijske uprave u Kraguejvcu, Ivan Đorović, rekao je da je policija je postupala po redovnoj zakonskoj proceduri i po odluci nadležnog suda.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu