Predstave u kragujevačkom Teatru - iKragujevac


Kultura

U subotu, 18. februara, kragujevačka publika ima priliku da pogleda još jednu premijeru, koja je obeležila početak ove godine. Predstava „Vrapčić“, je gotovo nestvarna priča o čudnoj sudbini i životu, najpoznatije šansonjerke Edit Pjaf.

 Realizovana je u koprodukciji Knjaževsko-srpskog teatra i pozorišta „Puls“ iz Lazarevca. Predstavu je po tekstu Nataše Ilić režirao Miloš Jagodić, a u predstavi je lik, prepev pesama i specifično teško pevanje Edit Pjaf, dočarala talentovana glumica Knjaževsko srpskog teatra, Jasmina Dimitrijević. Ostale uloge igraju Čedomir Štajn, Nenad Vulević, Ivana Nedeljković, Lara Simić, Jelena Cvijetić, Maja Sofronijević, Darko Bjeković, Aleksandar Trmčić i Predrag Paunović. Scenograf je Dejan Pantelić, kostimograf Sonja Kotoršević, muzički aranžman radio je Gabor Lenđel, a koreograf je Irina Mitrović.

U ponedeljak, 20. februara, na repertoaru Teatra je publici već poznata komedija „Prevaranti u suknji“, a u sredu, 22. februara, Kragujevčani još jednom mogu uživati u višestruko nagraivanoj Šekspirovoj predstavi „San letnje noći“. Do kraja februara na repertoaru su „Ujka Vanja“ (petak 24. februar), „Vrapčić“ (nedelja 26. februar), „Moje bivše, moji bivši“ (ponedeljak 27. februar) i „Kir Janju“ (utorak, 28. februar).

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu