SKC u Novom Sadu sa predstavom "Sanatorijum" - iKragujevac


Kultura

Na Brod Teatru Studentskog kulturnog centra Novi Sad večeras u 21 čas biće izvedena predstava Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac "Sanatorijum".

Predstavu „Sanatorijum, po tekstu „Fizičari" Fridriha Direnmata, režirao je Miroslav Petrović, a uloge tumače: Stefan Pavlović, Dragana Miletić, Pavle Tasić, Nina Nedeljković, Miloš Milojević, Jana Mijailović, Nikolina Bojović, Dušan Nedeljković i Aleksandar Petrović.

Radnja komada smeštena je u sanatorijum „Višnjikˮ, gde je nekada boravila čitava duhovno poremećena elita Zapadne Evrope, a sada su tu smeštena samo tri bolesnika: Herbert Georg Bojtler koji veruje da je Njutn, Ernst Hajnrih Ernesti koji umišlja da je Ajnštajn i Johan Vilhem Mebijus kojem se ukazuje kralj Solomon. Jedan od njih je pre tri meseca ubio bolničarku, a sada se slučaj ponovio.

Komad donosi neverovatan trilerski obrt. Ispostavlja se da niko nije ono za šta se izdaje, kaže se u najavi.

U fatamorganičnoj crnoj komediji još jednom će se postaviti pitanja - da li postoji naučnička etika, da li je i NEčinjenje zločin, kako je moguće da uvek kasno prepoznamo diktatore među nama i zašto je svaka velika ideja koja je trebalo da služi čovečanstvu postala njen egzekutor.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu