Promocija romana "Ne veruj rečima" - iKragujevac


Kultura

U sredu, 20. jula, u 19 sati, u Kutiji šibica Studentskog kulturnog centra Kragujevac, biće promovisan roman „Ne veruj rečima“, autorke Jelene Milenković Mladenović.

Kada se nakon previše rakije Zevs ponovo našao među ljudima, umesto na Olimp aterirao je na Dorćol. Potpomognut savetima svoje vanvremenske družine, sastavljene od različitih i skoro nespojivih istorijskih, mitskih i stvarnih likova, pokušao je da za dvadeset dana promeni životne kurseve jedne kurve, jednog studenta, jednog starca i jedne supruge. Da li je u tome uspeo grčki bog ili oni sami? Da li su uopšte uspeli?

Filozofija društva u raspadu sa (ne)realnim mogućnostima da se održi, roman pokušava da dopre do suštine razloga propadanja ličnosti i porodice u modernom načinu borbe za opstanak. Narator filozofira, Zevs se čudi a glavni likovi se lome, strahuju, tonu i oslobađaju se. Prstohvat satire, prstohvat surove realnosti, prstohvat metafore: to bi bili začini kojima se zakuvala ova knjiga. Ako ništa drugo, ostavlja nekakvu aromu u mislima, nakon konzumiranja. I na kraju, kraj je srećan. A Zevs još srećniji jer nije Čovek.

Jelena Milenković Mladenović, rođena 1974. godine u Beogradu, po zanimanju spec. ing. elektrotehnike i računarstva. Zaposlena u Službi za informacione tehnologije Ustanove studentski centar “Beograd”. Majka dva sina, udata. Godine 1996. objavila knjigu poezije u izdanju Saveza književnika Jugoslavije. Prvo prozno delo, roman “Ne veruj rečima”, objavljen je 2015. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu