Završen šesti "ARSENAL FEST" u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Šesto izdanje „Arsenal festa“ završeno je u subotu uveče na nedelju jutro pred oko 8.000 posetilaca nastupima britanskog benda „Asian Dub Foundation“ a potom „Partibrejkersa“ i „Beogradskog sindikata“. Festival u Kragujevcu je za tri večeri posetilo više od 20.000 ljudi.

Trodnevni Arsenal fest u Kragujevcu završen je pred oko 8.000 posetilaca nastupima britanskog benda Asian Dub Foundation, Partibrejkersa, Beogradskog sindikata i drugih afirmisanih izvođača, saopštili su organizatori festivala.

Veče  je u subotu otvorila „Sidarta“. Slovenački alternativci su publici, koja se okupljala iz pesme u pesmu u sve većem broju, isporučili žestoku energiju, vidno raspoloženi što nastupaju u srcu Šumadije.

Da veče bude puno rokenrola, baš kao što je „Sidarta“ poželela okupljenima na kraju nastupa, pobrinuli su se „Partibrejkersi“. Cane i ekipa su isporučili publici presek skoro 35 godina duge karijere kroz 19 pesama, vrativši se, za početak, u 1988. godinu.

Treće veče je, kao i prethodne dve večeri, donelo nastup britanskih zvezda. Ovoga puta, u pitanju su bili „Asian Dub Foundation“, već odavno omiljeni u Srbiji. Bend u sjajnom raspoloženju je stalno podsticao publiku da što aktivnije učestvuje u spektaklu, a Kragujevčani su od ostrvljana dobili i bis.

Kultna grupa „Beogradski sindikat“ okupila je uvek brojne obožavatelje i na prostoru Kneževog arsenala, pa su se njihovi poznati refreni pevali u sitne sate: Mi smo ta ekipa, Za sve moje ljude, Alal vera, Ja u životu imam sve, Sistem te laže i Balada disidenta..

U okviru takmičenja neafirmisanih bendova "Jelen Rock & Demo" na Gardenu nastupio je prvi bend „Organizam“ iz Beograda, kvartet koji ima bubnjara, gitaristu, basistu i klavijaturistu, gaji metaloidni grandžerski zvuk, začinjen novotalasnim aranžmanima i pružio je možda kvalitativno najujednačeniji nastup među konkurencijom.

Poslednja u programu demo bendova nastupila je „Degenereza“, sastav sa dobrim zvukom i moćnim nastupom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu