Danski duo „SAV“ u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

U četvrtak, 19. maja, u 21 sat, u klubu UMMUS (Višnjićeva 3, kod Nove pošte), nastupiće danski eksperimentalni muzički sastav „SAV“.

Ovaj dvočlani bend čine Mija i Lars, prekaljeni ali još uvek mladi pripadnici kopenhagenske alternativne pop-rok i džez scene. Nakon završenog muzičkog konzervatorijuma Mija i Lars nastupaju kao članovi niza muzičkih sastava (Seaweed, SVIN, UFO, Slowburn, Kvindebandet, itd.,) a svoje druženje krunišu formiranjem „SAV-a“.

Za njih dvoje nema granice kada je u pitanju muzika koju prave. Dozvoljavajući da ih inspiriše i vodi putovanje i sredina u koju dođu da nastupaju, Mija i Lars, jedno vokalom i sintisajzerom, a drugo na električnoj gitari, stvaraju često improvizovanu muziku koja prevazilazi žanrovske odrednice. Mijin predivni glas iznosi jaku emociju prelivajći se sa zvucima sintisajzera i Larsove gitare na kojoj, kao jedan od najtalentovanijih eksperimentalnih gitarista Evrope izvlači gotovo apsurdne i bezobrazne gitarske bravure.

Sežući od minimalnog ambijentalnog zvuka, preko džez varijacija te povremeno i hard-kor noiz izraza, muzika „SAV-a“ vas sa lakoćom uvlači u svoj otkačeni svet.

Ulaz je slobodan.

Izvor: GTO „Kragujevac“

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu