TESLA: Prvi srpski smartfon uskoro u prodaji (FOTO) - iKragujevac

IT

Domaća kompanija "ComTrade" nedavno je premijerno predstavila Tesla Smartphone 6, koji je prvenac u porodici Tesla uređaja kada je reč o telefonima. Sada su stigle zvanične fotografije prvog srpskog smartfona.

Telefon ima brz MediaTek procesor sa 4 jezgra, 2 gigabajta RAM memorije, 16 GB prostora za skladištenje podataka i kameru od 13 megapiksela.

Ekran je dijagonale 5 inča HD rezolucije (720 x 1.280 piksela), a za slikanje i video pozive tu je i prednja kamera od 2 MP.

U odnosu na druge telefone prednost Tesle 6 je longlajf baterija (od 2.100 mAh), tako da korisnici mogu da budu mirni dva do tri dana što se tiče njenog punjenja.

Tesla 6 je dual SIM, što znači da istovremeno može da koristi dve SIM kartice i ima Android 4.4 operativni sistem koji će biti nadograđen na Lollipop.

U Tesli 6 se nalazi preinstaliran multimedijalni sadržaj sa motivima Srbije, nastao zahvaljujući saradnji sa Ivanom Strahinićem, fotografom koji često predstavlja Srbiju na svojim radovima.

Cena telefona će biti još jedno od iznenađenja, jer je izgleda odlučeno da ne bude 250 evra, kako je prvobitno najavljeno, nego povoljnija.

Tesla Smartphone 6 ne zove se tako da bi prkosio iPhone 6 ili Galaxy S6 konkurentima, nego zato što je srpskom naučniku Tesli šest bio jedan od omiljenih brojeva. Smartphone 6 je izronio iz mora sličnih uređaja, jer je na njegovom izgledu i dizajnu radila ekipa domaćih ljudi, koja se potrudila da Tesla Smartphone 6 izgleda modernije, lepše i atraktivnije od konkurenata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu