Napravite odličan zeleni napitak, FENOMENALAN ZA ČITAV ORGANIZAM - iKragujevac


Zdravlje

Priznajte da se leti često lakše odlučujete za zdraviju ishranu.

Toplo je, ne da nam se da jedemo tešku hranu i prija nam sve što će nas osvežiti.

Ipak, ukoliko postoji nešto što će osim prijatnog osećaja da pruži još mnogo toga sjajnog onda je to vrlo vredno pažnje.

Naime, radi se o detoks napitku koji ima neverovatno dejstvo na organizam, pa proverite u nastavku o čemu se radi!

Ukoliko imate problema sa nesanicom, letargijom, lošom probavom, neprijatnim mirisima iz tela, gojenjem ili jednostavno želite da se osećate bolje probajte detoks napitak čiji recept delimo sa vama!

Svima je jasno da toksini na razne načine dospevaju u naš organizam i da je potrebno barem s vremena na vreme posvetiti pažnju njihovom izbacivanju.

Umesto uz pomoć lekova, probajte da se okrenete prirodnim rešenjima.

Za ovaj čudesni napitak potrebni su vam sledeći sastojci (ukoliko je moguće neka budu organiskog porekla) :

1. dva limuna - uz pomoć prirodnog citrata čisti bubrege i debelo crevo od toksina, reguliše probavu i sprečava nastajanje kamena u bubregu.

2. četvrtina krstavca - uz pomoć kalijuma, vitamina C i folne kiseline sprečava zadržavanje i nakupljanje vode u organizmu.

3. jedna i po jabuka - bogate kalcijumom, gvožđem, fosforom i kalijumom jabuke su sjajne za dekoksikaciju, ali sadrže i vlakna koja čiste krvne sudove i celulozu koja povoljno utiče na probavni sistem.

4. dva lista kelja - sadrže izotiocijante koji vrše detoks na genetskom nivou. Takođe, sadrže preko 45 različitih flavonoida koji imaju antioksidativna i protivupalna svojstva. Kelj je sjajan za prevenciju od raka, posebno debelog creva.

5. dve stabljike celera- celer alkalizuje telo, dovodi Ph vrednost u normalu, hidrira organizam i menja mu elktrolite. Takođe, podstiče rad creva i sprečava oštećenja bubrega.

6. dva lista spanaća - glutation u spanaću uspešno se bori protiv starenja, demencije, raka i srčanih bolesti. Prirodna snabdevenost glutationom lako se naruši zbog toksina iz okruženja, strsa, loše ishrane i slično, ali, srećom, u spanaću ga ima toliko puno da sve može da se nadomesti.

Sve ove sastojke, jedan po jedan, izblendajte u blenderu i uživajte u čistom, zdravom napitku koji će vas sigurno preporoditi!

Ne vidimo ni jedan razlog ne probate ovako nešto, naravno, ukoliko vodite računa o zdravlju. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu