Napitak koji će da vas uspava brže od tablete - a pravi se za 10 minuta - iKragujevac


Zdravlje

Svako je imao neprospavane noći, kada ne može da se izbori sa nesanicom, a što više brinete zbog toga što ne možete da zaspite, vaš mozak brže radi i sve ste dalje od divnog sna, a bliži izlasku Sunca. Ako volite banane, vreme je da zaboravite na nesanicu.

Neredovno spavanje ili insomnija mogu da uzrokuju depresiju, stres i anksioznost. Kada mozak noću ne želi da "ućuti", organizam nije opušten, vi niste u mogućnosti da zaspite. Uzročnik mogu biti i određene bolesti i lekovi, uređaji, ali koji god da je razlog, svesni ste da tu mora nešto da se promeni.

Čaj od banane

Ova infuzija za dobar san osim što je sjajno rešenje, ono je i veoma ukusno. Kako ga napraviti?

Banane, a posebno njihova kora, bogate su kalijumom i magnezijumom. Dok magnezijum pomaže u sprečavanju poremećaja sna, i magnezijum i kalijum pomažu u opuštanju mišića. Magnezijum je jedan od najboljih minerala za relaksaciju, a upamtite da se ovaj recept odnosi na organske banane, jer je zbog korišćenja kore važno da banane budu neprskane.

Čaj se priprema manje od deset minuta i može da se koristi svako veče pred spavanje.

Sastav:

Jedna banana
Voda
Malo cimeta (po želji)

Sve što treba da uradite je da isečete krajeve banana i stavite ih u ključalu vodu. Držite ih u njoj oko 10 minuta i koristeći cediljku, sipajte vodu u šolju i dodajte cimet. Popijte ga sat vremena pred spavanje. Osim čaja, takođe možete da pospete cimet na skuvanu bananu i uživate u ukusu zajedno uz čaj

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu